Waarom psychiaters in Australië tot de beste ter wereld behoren

“Wat is het contrast tussen een psycholoog en een psychiater?” U kent dit onderzoek wellicht al vele malen. Wat meer is, voor het geval u allebei de twee experts bent, kunt u er nu zelfs door geïrriteerd raken of vanaf nu ongevoelig worden voor de vele individuen die de situatie eigenlijk niet begrijpen.

Om u en de vele individuen die de situatie eigenlijk niet begrijpen, te ondersteunen, is hier de reden waarom deze twee roepingen uniek zijn:

Terwijl beide klinische velden psychotherapie beheren, beheren psychologen gepassioneerde en mentale problemen door voorbede en begeleiding. Specialisten lossen dan weer mentale problemen op die ontstaan ​​door fysieke problemen die erfelijk of verworven zijn; en behandel deze gevallen door middel van medicijnen en andere klinische cycli (elektroconvulsieve behandeling enz.).

Aangezien dit probleem buiten de gebaande paden ligt, moeten we ons richten op psychiaters en hun administratie in Australië.

Geestelijke hulp is altijd een belangrijke afspraak geweest in de Australische klinische industrie en op de planeet in het algemeen. Zoals aangegeven door Focus on Psychiatry in Australia, verspreid door het British Journal of Psychiatry, waren er in het jaar 2000 ongeveer 2000 repetitiespecialisten in het land, waarvan 80% in een privépraktijk en de meeste bevinden zich aan de oever van het grondgebied. Dit aantal heeft zich vanaf dat moment fantastisch ontwikkeld.

Met de klinische hulp in Australië waarvan bekend is dat het tot de beste ter wereld behoort, is het allesbehalve een schok om te beseffen dat psychiaters in het land als een van de beste ter wereld worden beschouwd. Dit is meestal het resultaat van de uitgebreide en serieuze voorbereiding die ze krijgen, zelfs als ze weinig studenten zijn in het veld.

Hoe word je een psychiater?

Volgens The Psychiatrist moet een persoon die hoopt veel tijd in de psychiatrie door te brengen, in eerste instantie een Bachelor of Medicine, Bachelor of Surgery-graad of MBBS-graad behalen. Dit duurt doorgaans vijf jaar en moet worden gevolgd op een school die wordt goedgekeurd door het staatsbestuur.

Het Royal Australian and New Zealand College of Psychiatrist (RANZCP) neemt er nota van dat de alumni na de MBBS-kwalificatie een tijdelijke baan van een jaar zullen doorlopen in een spoedkliniek om een ​​volledig aangeworven klinisch expert te worden. Dit zal op dat moment worden gevolgd door nog een jaar residentie als klinisch ambtenaar.

Om erkend te worden voor het psychiatrisch trainingsprogramma, moet een kandidaat in eerste instantie slagen voor een bestuursvergadering die wordt gehouden door een groep specialisten in elke staat. Elke kandidaat moet de mogelijkheid hebben om zijn geschiktheid voor mentaal werk en de roeping in het algemeen aan te tonen.

Op het moment dat een kandidaat eindelijk voor postdoctorale voorbereiding gaat, moet hij / zij een basisopleiding van vijf jaar volgen. Deze cyclus is opgedeeld in twee: drie jaar fundamentele voorbereiding en twee jaar geavanceerde voorbereiding. Naarmate de jaren vorderden, zal een leerling werken onder toezicht van ervaren en gekwalificeerde specialisten in klinieken en netwerkfaciliteiten. Hier worden hun bekwaamheid en ervaring uitgeprobeerd en onderzocht.

Na zo’n grondige en uitgebreide voorbereiding, op welk punt een psychiater dan ook vertrekt van een door de staat goedgekeurde Australische school, kan iedereen er zeker van zijn dat deze klinische specialisten meer dan voorbereid en geschikt zijn voor elke mentale hoofdtaak.